RanestRane op festival “Steve Rothery presents: A Collection of Musical Curiosities”

Hou het weekend van 5 en 6 oktober maar vrij in je agenda, want dan is De Pul in Uden het decor voor A Collection of Musical Curiosities. Een twee-daags festival rondom de Steve Rothery Band. Zoals jullie ongetwijfeld weten is Riccardo Romano de vaste toetsenist van dit instrumentale ensemble. Het is dus niet verbazingwekkend dat ook RanestRane een set zal spelen, en wel op vrijdag 5 oktober.

Maar er is meer: zaterdag is er een uniek optreden van Ricardo’s soloproject: Riccardo Romano Land. Dit zal één van de eerste optredens van de band zijn, in ieder geval het eerste in Nederland. Riccardo en zijn vrienden zullen nummers van zijn album B612 spelen. Wie deze plaat al bekeken heeft, weet dat er een keur aan gastartiesten aan mee heeft gewerkt, waaronder natuurlijk de collega’s van RanestRane, de beiden Steves van Marillion, The Dave, Martin Jakubski (van StillMarillion) en Jennifer Rothery. De dochter van Steve heeft tijdens het Marillion weekend 2017 al bewezen over een fantastische stem te beschikken en ook op B612 klinkt ze geweldig.

En een groot deel van deze gastmuzikanten zal ook aanwezig zijn, want ook de Dave Foster Band en Sylf (de artiestennaam van Jennifer) zullen een eigen optreden verzorgen. En aangezien de Steve Rothery Band ook twee klassieke Marillion album zal gaan vertolken, vermoed ik dat Martin ook van de partij zal zijn. Het is natuurlijk niet zeker dat ze allemaal met Riccardo op het podium zullen staan, maar volgens de poster zal in ieder geval Jennifer gaan zingen.

Kortom, een fantastisch vooruitzicht op twee dagen topacts uit de progressive scene. Zorg dat je erbij bent!

Het voorlopige programma:

Vrijdag 5 oktober:

  • 19:00-20:15  Ranestrane
  • 20:45-22:45  Steve Rothery band

Zaterdag 6 oktober:

  • 17:00-17:30  Sylf
  • 18:00-19:00  Dave Foster band
  • 19:30-20:30  Riccardo Romano
  • 21:00-23:00  Steve Rothery band
  • 23:00-00-00  Aftershow signing session and meet and greet.

Meer info en tickets via de site van De Pul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *