Daniele Pomo

Zang, drums en percussie

Daniele is op zijn elfde begonnen met muziekles. Op 19-jarige leeftijd studeerde hij af aan het conservatorium van Latina, waarna hij meteen als drum- en zangleraar aan de slag ging. Vanaf het jaar 2000 doceert hij aan het Saint Louis Music Institute te Rome, alwaar hij coördinator van de ritme-sectie pop&rock is. Sinds 2015 geeft hij ook les aan muziekschool L’Ottava te Rome.

Hij is één van de oprichters van RanestRane. Daarnaast heeft hij samengewerkt met tal van andere bekende muzikanten, onder wie Steve Hackett en Anthony Phillips (Genesis), Steven Rothery en Steve Hogarth (Marillion), David Jackson (Van der Graaf Generator), Dionne Warwick en Graham Nash (Crosby, Stills, Nash and Young). In 2013 heeft hij, samen met één van de originele leden, gitarist Enzo Vita, de beroemde Italiaanse progband “Il Rovescio della Medaglia” nieuw leven ingeblazen. Dit leidde tot een aantal live vertolkingen het het beroemde album ‘Contaminazione’, uiteraard met Massimo, Riccardo en Maurizio. Het hoogtepunt was een optreden in Japan op het jaarlijkse festival “The Italian Progressive Music” in Tokyo in april 2013. Dit concert is ook op CD uitgebracht.

Daniele is net als Massimo en Maurizio lid van de 70/80/90er jaren coverband Bop Frog. Hij heeft daarnaast meegewerkt aan diverse tunes en soundtracks, voor TV en film, alsmede verschillende theaterproducties.