Maurizio Meo

Basgitaar en double bass

Al vanaf jongs af aan bleek Maurizio opmerkelijk muzikaal. Als kind deed hij mee aan zangwedstrijden en begon hij met pianoles. Op 14 jarige leeftijd switchte hij naar zijn uiteindelijke instrument, de electische basgitaar. Hij is een autodidact, met een grote passie voor rockmuziek, maar met een brede interesse voor diverse stijlen. Tegenwoordig geeft hij les, zowel privé en als leraar aan de Duitse School in Rome. Tevens is hij mede art director van het festival ‘L’Arte dell’Incontro’ (Trentino Alto Adige), waar hij ook workshops geeft.

Hij heeft samengewerkt met diverse artiesten, waaronder Bungaro, Marco Bellotti, Stefano Zarfati, Corona, Lips, Delgado, Jean Michael Byron (Toto), Piero Brega, Simona Bencini, Franco Fasano, Jacopo Troiani en Manuela Zanie. In 2013 werkte hij mee aan de live vertolkingen van het album “Contaminazione”, van de beroemde Italiaanse progband “Il Rovescio della Medaglia”, die nieuw leven ingeblazen was door Daniele, samen met de originele gitarist Enzo Vita. Het hoogtepunt was een optreden in Japan op het jaarlijkse festival “The Italian Progressive Music” in Tokyo in april 2013. Dit concert is ook op CD uitgebracht.

Maurizio speelt verder in Alan Soul & The Alanselzer en is net als Massimo en Daniele lid van de 70/80/90er jaren coverband Bop Frog. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan diverse theaterproducties.