Riccardo Romano

Toetsen en achtergrondzang

Riccardo heeft piano en gitaar gestudeerd aan de Scuola Popolare di Musica di Testaccio. Daarnaast heeft hij les gehad in zangkunst. Hij formeerde zijn eerste band op twaalfjarige leeftijd en begon toen ook al eigen muziek te schrijven.

Naast zijn werk in RanestRane is hij in 2012 zanger/toetsenist geworden bij “Kcrimsonick”, een King Crimson tribute band. In 2013 werkte hij mee aan de live vertolkingen van het album “Contaminazione”, van de beroemde Italiaanse progband “Il Rovescio della Medaglia”, die nieuw leven ingeblazen was door Daniele, samen met de originele gitarist Enzo Vita. Het hoogtepunt was een optreden in Japan op het jaarlijkse festival “The Italian Progressive Music” in Tokyo in april 2013. Dit concert is ook op CD uitgebracht. Daarnaast is Riccardo natuurlijk bekend als de toetsenist van de Steve Rothery Band, waarmee hij het album “The Ghost of Prypiat” heeft opgenomen en over de hele wereld heeft opgetreden.

Naast muzikant is Riccardo ook een begaafd producer. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de productie van de live DVD-CD “Live In Rome” van de Steve Rothery Band en de RanestRane DVD-CD “Monolith In Rome – A Space Odyssey Live”. Inmiddels hebben verschillende andere bands en projecten van zijn diensten als producer gebruik gemaakt. Tenslotte heeft hij als schrijver, muzikant, producer en muzikaal leider aan verschillende theaterproducties meegewerkt.

Riccardo heeft ook een eigen muziekproject: Riccardo Romano Land. Eind 2017 verscheen zijn eerste album ”B612″, met muziek gebaseerd op het bekende kinderboek “De Kleine Prins” van Antoine de Saint-Exupéry. Voor dit project wist Riccardo een fantastische line-up te strikken, met naast uiteraard Daniele, Massimo en Maurizio, ook Steve Rothery en Steve Hogarth (Marillion), Jennifer Rothery (Sylf), Martin Jakubski (StillMarillion), Dave Foster (Steve Rothery Band / Dave Foster Band), Sonia Bertin, Andrea Bassat, Lorenzo Feliciati, en Luca Grimieri. Waar hij in RanestRane de achtergrondzang verzorgt, neemt Riccardo op dit album een groot deel van de lead vocals voor zijn rekening. Kijk hieronder naar de trailer of ga voor meer info naar zijn site: RiccardoRomanoLand.com.